UPOZNAJTE NAS

O nama

Koliko puta ti se desilo da pomisliš “Sama sam u ovome, sramota me, nitko me neće razumjeti, nitko mi neće vjerovati..” ?

Ne brini, tvoje vršnjakinje su tu da te podrže. Zajedno stvarajmo sigurniji svijet za nas i buduće generacije !

Nisi sama predstavlja prvi vršnjački portal u BiH u borbi protiv nasilja !

Mi smo tim od 5 djevojaka, dobi od 15 do 27 godina, čija ideja je nastala na Hackatonu u okviru UN Women kampanje  «16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama» u  2017. godini. Sama izrada ove web stranice nastala je u okviru UN Women projekta Standardi i angažman za sprečavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici u BiH, finansijski podržanog od Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida), u vremenskom peroidu od juna do decembra 2018. godine. U okviru istog projekta,  tim NisiSama prošao je  set radionica na kojima smo radile na ojačavanju ličnih vještina kao što je korištenje WordPress-om, te izrada poslovnog plana i komunikacijske strategije.

 

Zašto smo tu?

Tu smo da ti kažemo da nisi sama u onom kroz šta prolaziš. Putem našeg kviza  se možeš edukovati i prepoznati da li se  tebi eventualno dešava neka vrsta nasilja.

Cilj nam je i  osvijestiti populaciju, da bilo koja vrsta nasilja nije sramota, nego istinski problem današnjeg vremena.  Prijavljivanje nasilja je  korak i ka zaustavljanju istog  jer  prijavom nasilja možeš pomoći  sebi, a i drugima. Takođe putem našeg portala se možeš informirati ne samo o nasilju nego i o pravnim mehanizmima kojima te zakon štiti kao žrtvu, kao i posjetiti blog i pročitati fantastične priče o djevojkama i ženama koje ti poručuju da su tu i da možeš uspjeti u onom što želiš !

Mi ti želimo pomoći,  želimo da budeš hrabra jer nisi sama !

– Nisi sama tim

Osnivačica

OSNIVAČICA

5 mladih djevojaka tima NisiSama su osnivačice ove web stranice i buduće zajednice koja će praviti pozitivne promjene u svijetu.

GRADA

Sarajevo, Tuzla i Zenica su tri grada na kojima tim NisiSama djeluje i širi ideju u borbi protiv nasilja!

mentor/ica

mentor/ica

Na našem putu ka ostvarivanju  ciljeva i želja imale smo mentore i mentorice koji su nam davali smjernice, poučili nas novim vještinama i imali uticaja u samom našem djelovanju. 

vršnjaka

VRŠNJAKA

Broj koji pokazuje na koliko vršnjaka trenutno imamo uticaj. Ovo su vršnjaci koji su čuli i pružili podršku timu NisiSama u borbi protiv nasilja! Zajedno kreirajmo bolji svijet!

Povežimo se!

  Instagram: NisiSama

  Facebook: Nisi sama

error: Content is protected !!